Un organism cu imunitate ridicată NU se contaminează cu agenți patogeni (microbi, virusuri, paraziți), deoarece are o rezistență puternică și nu poate fi infectat!

 

Foarte puțină lume știe că INTESTINUL SUBȚIRE al omului asigură aproximativ 80% DIN FUNCȚIA IMUNITARĂ. Așadar, intestinul subțire joacă un rol esențial în sănătatea noastră,  deoarece flora intestinală atunci când este perturbată, produce consecințe negative în tot organismul.  Flora intestinală este influiențată în mod direct și semnificativ de alimentație.  Vestea bună este că pentru reabilitarea intestinală putem reconstrui flora intestinală, ceea ce înseamnă că putem restabili un sistem imunitar puternic.

 

ALIMENTE CARE CRESC IMUNITATEA

 

Primul pe această listă obligatoriu este KEFIRUL.

 • KEFIRUL - este o CIUPERCĂ de culoare albă, care arată ca mugurii de conopidă și conține o combinație unică de bacterii si drojdii, în amestec cu proteine, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B7, vitamina B9, vitamina B12, vitamina K, vitamina A și vitamina D, calciu, fosfor, magneziu, enzime și aminoacizi. Kefirul, spre deosebire de iaurt și alte produse lactate, conține peste 30 de culturi de bacterii specifice - probiotice, printre care bacteriile acidului lactic, precum și drojdii și bacteriile acidului acetic, care sunt deosebit de importante pentru că refac flora intestinală și elimină agenții patogeni.
 • FRUCTELE DE SOC stimulează sistemului imunitar și în același timp acționează ca un puternic detoxifiant al organismului - mobilizează toxinele și le elimină prin transpirație și urină. Fructele de soc coapte, conțin apă, ANTOCIANI, aminoacizi, acizi organici, taninuri, vitamina C (în cantități duble față de lămâie), vitamine din complexul B, potasiu, calciu, magneziu, vitamina A. Antocianii sunt un grup de fenoli responsabili de pigmentarea negru-violet a fructelor și au un rol foarte important pentru organism: oferă protecție împotriva radiațiilor ultraviolete, bacteriilor și virusurilor. Au proprietăți antiinflamatoare și blochează virusurile comune - rinovirusuri, virusuri gripale (cum ar fi H1N1), CORONAVIRUSURI, adenovirusuri și ecovirusuri.  Antocianii din fructele de soc, luptă împotriva acestor virusuri în două moduri: împiedică virusurile să infecteze celulele sănătoase și împiedică multiplicarea virusului. De aceea fructele de soc pot fi considerate o variantă naturală și sănătoasă a vaccinurilor antigripale. În magazinele naturiste se găsesc comercializate fructe de soc sub formă de comprimate cu extract, tinctură și sirop, iar la magazinele BIO există suc din fructe de soc.
 • CIMBRUL - este una dintre cele mai puternice plante cunoscute, care stimulează foarte puternic imunitatea, distruge bacteriile, virusurile și ciupercile, fiind un puternic antibiotic natural, antibacterian, antiviral, antifungic și antiseptic.
 • IARBA DE ORZ VERDE - regenerează flora intestinală, restabilind colonizarea bacteriană naturală și crescând imunitatea.  Iarba de orz verde are efect vindecător asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului respirator și a sensibilității sporite la infecții.  Se găsește ”Pulbere de orz verde” la magazinele naturiste. Acest produs conține 100% iarbă de orz verde, din care s-a extras apa printr-o tehnologie specială care nu permite pierderea proprietăților plantei. Această pulbere se prepară în combinație cu apă de izvor sau apă plată - 1 linguriță cu vârf de pulbere la 1 pahar cu apă.  Mai multe despre beneficiile pe care iarba de orz verde le aduce organismului, am scris aici.
 • TĂMÂIA - fortifică sistemul imunitar, stimulând multiplicarea și activarea celulelor străjer a sistemului imunitar, cele responsabile cu anihilarea atacului germenilor infecțioși din sânge, înainte ca aceștia să se replice și să producă  boala. ESTE COMESTIBILĂ doar tămâia naturală, care se găsește NUMAI ÎN MAGAZINELE NATURISTE și pe care scrie că SE POATE CONSUMA INTERN. ESTE INTERZIS să consumați tămâie cumpărată de la biserici pentru că este TOXICĂ. Se pot administra la fel de bine, capsule cu Boswellia, care este extract de tămâie și se găsește în magazinele naturiste și în unele farmacii. Puteți citi mai multe despre tămâie aici.
 • CURMALELE - întăresc sistemul imunitar și contribuie la regenerarea celulară, fiind un tezaur de vitamine, minerale și antioxidanți care protejează organismul de boli.
 • CHIMENUL NEGRU (Nigella sativa) - stimulează sistemul imunitar și menține sănătatea aparatului respirator. Se găsesc în magazinele naturiste și în farmacii, capsule cu ulei de chimen negru ( negrilică).
 • OREGANO - în primul rând, întărește sistemul imunitar. Oregano este EXTREM de bogat în antioxidanți, valoarea sa ORAC fiind impresionantă – 200,129. Pentru comparație, voi aminti câteva valori ORAC: cireșele Acerola – 70,00; fructele de goji – 25,300; zmeura – 4,882; merele roșii – 4, 275; merele Golden – 2,670; strugurii negri – 2,830; portocalele – 1,819; ceaiul verde – 1,253. Valoarea ORAC arată cu exactitate puterea antioxidantă a unui produs vegetal și capacitatea lui de a elimina radicalii liberi, care îmbolnăvesc organismul.
 • ROZMARINUL - stimulează sistemul imunitar, are efect antibacterian și antiseptic.
 • SCORȚIȘOARA - stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral și antibacterian remarcabil. Din cele mai vechi timpuri scorțișoara a fost folosită împotriva "bolilor reci", în special în tratarea plămânilor și a ficatului
 • GHIMBIRUL - rădăcina de ghimbir stimulează puternic imunitatea și este un foarte bun antiviral.
 • ECHINACEEA - accelerează funcțiile sistemului imunitar și combate afecțiunile aparatului respirator.
 • USTUROIUL și CEAPA ROȘIE- stimulează puternic sistemul imunitar și protejează organismul de agenți patogeni.
 • VITAMINA C NATURALĂ - din ACEROLA, MĂCEȘE, CĂTINĂ, LAMÂIE. Vitamina C sintetică nu are aceleași beneficii ca și vitamina C naturală. Vitamina C NATURALĂ întărește puternic sistemul imunitar și oferă organismului rezistență în fața agenților patogeni.
 • ZINC - alături de vitamina C, zincul fortifică sistemul imunitar. Sunt bogate în zinc semințele crude de dovleac, năutul, nucile caju, ciupercile și stridiile.
 • MIEREA DE CONIFERE - din BRAD, PIN - crește imunitatea și protejează sistemul respirator, în special plămânii.
 • PROPOLISUL - este considerat ”farmacia albinelor”, cu ajutorul căruia ele își protejează stupul. Propolisul crește imunitatea și restabilește majoritatea funcțiilor din organism.
 • CAISELE DESHIDRATATE - sunt foarte bogate în polifenoli care cresc imunitatea organismului.
 • RODIA - sucul de rodie fortifică sistemul imunitar și protejează organismul de răceli, gripe și infecții.

 

ATENȚIE!! La menținerea unei imunități ridicate

NU contribuie DOAR ALIMENTAȚIA

 

 • APA - o hidratare corespunzătoare înseamnă un sistem imunitar puternic. Apa consumată în cantitate suficientă, protejează organismul împotriva gripei, infecțiilor și a altor boli cronice.  Apa intră în componența tuturor organelor. Fără apă, organele nu pot funcționa. Lipsa apei  în organism pune în pericol mare sănătatea și viața noastră.  Am scris mai multe despre importanța vitală a apei, aici.
 • SOMNUL - somnul insuficient sau somnul care nu este odihnitor scade rapid imunitatea, de aceea, numai un om odihnit poate avea o imunitate puternică. Nimic nu compensează lipsa somnului.
 • SPORTUL - activitatea fizică crește imunitatea și protejează organismul în fața bolilor.
 • POSTUL - două zile consecutive de post negru ( se bea doar apă ) regenerează întreg sistemul imunitar și ajută organismul să combată infecțiile. Postul intermitent ( de exemplu din 24 de ore, într-un interval de 8 ore se poate mânca, iar 16 ore se ține post - se bea doar apă și cafea neîndulcită) este un alt mod de a restarta întreg sistemul imunitar.
 • STAREA LĂUNTRICĂsupărarea, nemulțumirile, FRICA, stresul, furia, mânia, îndoiala, ura, gelozia, invidia etc SCAD DRAMATIC SISTEMUL IMUNITAR și lasă omul descoperit în fața bolilor.  La polul opus, iertarea, compasiunea, iubirea, recunoștința, bunătatea, smerenia, CRESC SISTEMUL IMUNITAR.  Există oameni care fac sport și mănâncă numai sănătos, dar totuși se îmbolnăvesc. Se întâmplă asta datorită agresivității interioare pe care o au. Orice sentiment negativ este o stare de agresivitate a sufletului nostru, o stare din care lipsește IUBIREA. De aceea, orice tulburare sufletească trebuie conștientizată și înlăturată urgent.
 • CREDINȚA - oricât ar părea de fantasmagoric pentru atei, CREDINȚA ÎN DUMNEZEU CREȘTE IMUNITATEA! 

 

Autor: Plante de leac

© 2018 - 2023. Toate drepturile rezervate.

 

 

 

 

 

Natura vindecă trupul și  iubirea vindecă sufletul!

Să fiți sănătoși! 

Cu drag,

Distribuie mai departe


Pentru a putea lăsa un comentariu mai jos, trebuie să scrieți numele și mesajul dumneavoastră, să bifați căsuța cu "Datenschutzerklärung" (prin care confirmați că sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate) și apoi  să  bifați  ultima căsuță,  prin care confirmați că nu sunteți robot.  Mai trebuie să dați click pe butonul "Senden", iar mesajul dumneavoastră va fi trimis cu succes și publicat după moderare. Vă mulțumesc! 

Kommentare: 0