Usturoiul negru

(Allium Sativum)


 

Usturoiul negru nu este un soi aparte de usturoi ci o specialitate, o delicatese care se obține printr-un proces natural de fermentație a usturoiului alb obișnuit (Allium sativum). În timpul procesului de fermentație, usturoiul alb este maturat în mod natural (fermentat) timp de câteva săptămâni, în condiții controlate de aer și căldură. Astfel că usturoiul alb este expus la o temperatură de 60 până la 80 de grade cu o umiditate ridicată de 80 până la 90 la sută, timp de 60 până la 90 de zile. Nu se pun aditivi sau conservanți, tot procesul este integral natural.

 

În timpul procesului de fermentație, zahărul și aminoacizii din usturoi produc melanoidine, compuși organici care conțin azot, de culoare galben-maroniu până aproape negru, care sunt responsabili pentru culoarea neagră a usturoiului. Fermentarea conferă usturoiului o consistență moalecu textura unui jeleu, iar gustul nu are nimic în comun cu gustul usturoiul alb. Usturoiul negru este complet inodor (nu are miros), are gust caramelizat, dulceag acrișor, de prune uscate, lemn dulce și oțet balsamic. Usturoiul negru este mult mai ușor de digerat decât usturoiul alb și nu provoacă respirație urât mirositoare.

 

  

 BENEFICII USTUROI NEGRU

 

Ingredientul activ principal din usturoiul alb este alicina, care se transformă în timpul fermentării în compuși antioxidanți puternici, inclusiv alcaloizi și flavanoizi bioactivi. Astfel că puterea antioxidantă a usturoiului negru este considerabil mai mare decât cea a usturoiului alb.

Despre ce sunt antioxidanții și despre importanța lor vitală am scris aici.

 

Se poate afirma cu siguranță că usturoiul negru este de cel puțin 10 ori mai puternic decât usturoiul alb.  

 

 

Așadar usturoiul negru este puternic antioxidant, antiinflamator, antibiotic, antiviral, antibacterian, antiseptic, anticancerigen, diuretic, digestiv și antialergic.

Usturoiul negru are 18 din totalul de 20 de aminoacizi cunoscuți, inclusiv cei 9 aminoacizi esențiali care nu pot fi produși de organismul uman și trebuie luați exclusiv din alimentație, deoarece fără ei omul se îmbolnăvește. Despre aminoacizi și proteine am scris mai multe aici.

 

Usturoiul negru întărește puternic imunitatea, ajută organismul să combată infecţiile din corpprevine bolile cardiovasculare, subțiază sângele, curăță venele și arterele, scade colesterolul, reglează tensiunea arterială, reduce riscul de accidente vasculare cerebrale și de tromboză.

 

Usturoiul negru este bogat în potasiu, elimină excesul de lichide din organism, fiind ideal pentru cei care suferă de boli renale, edeme sau retenție de apă.  

 

Usturoiul negru distruge celulele canceroase, combate procesele inflamatoriicrește producția de colagen a organismului, fiind recomandat în artrită și dureri musculare. Usturoiul negru generează organismului energie, alungă oboseala, este regenerator celular, având efect de întinerire a organismului

 

ÎN BUCĂTĂRIE

 

Usturoiul negru este atât de delicios încât poate fi mâncat și gol. Se poate folosi de asemenea în multe combinații culinare: în salate, în supe creme, în sosuri, adăugat în maioneză pentru gust și culoare, alături de paste și orez, carne și pește, în marinate, alături de prosciutto crudo, avocado, brânzeturi. Datorită aspectului său inedit se poate folosi și la ornarea preparatelor culinare.

 

Usturoiul negru se poate găsi comercializat în supermarketuri, în magazine cu produse Bio sau online. 

În străinătate usturoiul negru se vinde în piețe.

 

  

 CONTRAINDICAȚII

  

  

Intoleranță la usturoi negru.

 

 

Autor: Plante de leac

© 2018 - 2023. Toate drepturile rezervate.

 

 

Natura vindecă trupul și iubirea vindecă sufletul!

Să fiți sănătoși! 

Cu drag,

Distribuie mai departe


Pentru a putea lăsa un comentariu mai jos, trebuie să scrieți numele și mesajul dumneavoastră, să bifați căsuța cu "Datenschutzerklärung" (prin care confirmați că sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate) și apoi  să  bifați  ultima căsuță,  prin care confirmați că nu sunteți robot.  Mai trebuie să dați click pe butonul "Senden", iar mesajul dumneavoastră va fi trimis cu succes și publicat după moderare. Vă mulțumesc! 

Kommentare: 0