Bile energizante

- DE POST -


 

Aceste bile energizante sunt dulci, moi, aromate, sățioase, delicioase și foarte sănătoase! 💖

Se fac ușor, nu se coc și nu au zahăr adăugat. Un desert perfect pentru toate vârstele!

 

 

MOD DE PREPARARE

 

 

📌 INGREDIENTE:

 

🤍 Bile: 

  • 200 gr curmale uscate fără sâmburi 
  • 2-3 linguri de fulgi de cocos
  • 2-3 linguri de fulgi de migdale crude
  • 2 lingurițe de cacao
  • 1 esență rom
  • 1 lingură rasă coajă de portocală
  • 1-2 linguri de fistic crud - opțional

🤍 Decor: 

  • fulgi de cocos 

 

Se pun în robotul de bucătărie curmalele, fulgii de cocos și de migdale. După ce s-au mărunțit și amestecat bine, se adaugă lingurițele de cacao, esența de rom și coajă rasă de portocală. Se amestecă din nou, până se omogenizează totul foarte bine. Apoi se poate adăuga opțional fisticul crud și nemărunțit și se amestecă în compoziție cu ajutorul unei linguri. Se formează apoi bile de mărimea dorită și se tăvălesc prin fulgi de cocos. Se lasă 15 minute la temperatura camerei, să se întrepătrundă aromele. 

 

 

BENEFICIILE BILELOR ENERGIZANTE

 

 

Ingredientul principal din aceste bile energizante sunt curmalele Curmalele sunt unul dintre cei mai puternici energizanți naturali.

În fiecare curmală zace un adevărat tezaur de nutrienți, care reface organismul rapid după efort, combate stresul, oxigenează sângele, contribuie la regenerarea celulară și întărește sistemul imunitar. De aceea, curmalele sunt un aliment ideal și pentru sportivii de anduranță, deoarece furnizează foarte repede energie și compensează rapid pierderea de minerale.

Aceste bile energizante refac rapid energia, se digeră ușor și asigură antioxidanții, vitaminele și mineralele necesare organismului.

 

Curmalele au un conținut ridicat de vitamine, dintre care într-o concentrație semnificativă sunt vitaminele A, B1, B2, B3, B4, B6, K. Dintre mineralele pe care le conțin, curmalele au un conținut foarte mare de potasiu și magneziu, apoi de seleniu,  calciu, fier, fosfor, zinc, cupru, mangan.  De aceea, curmalele sunt recomandate cu succes în toate cazurile de oboseală (chiar și cronică), epuizare sau de slăbiciune - indiferent de vârstă, în perioadele de efort fizic şi intelectual, înainte de antrenamentele fizice pentru un plus de energie, pe timpul toamnei și a iernii pentru întărirea sistemului imunitar,  în perioadele de convalescenţă pentru refacerea rapidă a organismului, în cazuri de anemie și pentru copiii în creştere pentru o dezvoltare armonioasă.  Curmalele susțin sistemul osos și contribuie la întărirea oaselor, de aceea sunt benefice și odată cu înaintarea în vârstă, când oasele pot să slăbească.

 

Curmalele sunt și o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile, promovând o digestie sănătoasă și un tranzit intestinal ușor. Consumul regulat de curmale mențin sănătatea florei intestinale, neutralizează sucul gastric, reducând hiperaciditatea și tratând diverse tulburări intestinale, inclusiv diareea.  Dar dacă sunt lăsate la hidratat în apă circa 8 ore, curmalele combat cu eficiență constipația, având mari proprietăți laxative.

 

Beneficiile curmalelor însă nu doar acestea. Am scris mai multe despre curmale și despre beneficiile lor, aici.

 

Fulgii de cocos sunt și ei energizanți, menținând un nivel de energie optim timp de multe ore după consum. De asemenea, fulgii de cocos combat oboseala cronică.

 

Migdalele și fisticul asigură bilelor energizante un plus de energie, proteine, de antioxidanți, de vitamina E, vitaminele B1, B2 și B6, calciu, magneziu și fier.

 

Cele 2 linguri de cacao adăugate au un conținut foarte mare de antioxidanți. De ce trebuie să consumăm zilnic antioxidanți și despre importanța lor în lupta cu radicalii liberi, am scris mai multe aici.

 

Poftă bună! 🧡 

 

 

Autor: Plante de leac

© 2018 - 2023. Toate drepturile rezervate.

 

 

Natura vindecă trupul și  iubirea vindecă sufletul!

Să fiți sănătoși! 

Cu drag,

Distribuie mai departe


Pentru a putea lăsa un comentariu mai jos, trebuie să scrieți numele și mesajul dumneavoastră, să bifați căsuța cu "Datenschutzerklärung" (prin care confirmați că sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate) și apoi  să  bifați  ultima căsuță,  prin care confirmați că nu sunteți robot.  Mai trebuie să dați click pe butonul "Senden", iar mesajul dumneavoastră va fi trimis cu succes și publicat după moderare. Vă mulțumesc! 

Kommentare: 0