Melimelon


Melimelon este numele mierii de gutui pe care o preparau grecii antici și fără de care nu plecau la drum în nicio călătorie.

 

Melimelon era consumat de ei ca hrană și totodată ca medicament, pentru price afecțiune aveau. Beneficiile acestui amestec sunt nenumărate, deoarece mierea conservă proprietățiile excepționale ale gutii și îi potențează acțiunea vindecătoare. Pe lângă aceastea, se adaugă și beneficiile mierii de albine. 

Melimelon se prepară foarte simplu și ar fi bine să existe în fiecare casă, datorită beneficiilor multiple pe care le are pentru organism. 

 

 

MOD DE PREPARARE 

 

Se spală gutuile fără a se curăța de coajă și se taie bucățele, așa cum se vede în imagini. Se pot tăia și bucățele mai mici. Se pun apoi bucățile de gutui într-un vas de sticlă, de porțelan sau de ceramică care se poate închide ermetic și se toarnă peste ele miere de albine de care vă place. Orice fel de miere este bună.

Amestecul se lasă închis ermetic în loc întunecat și răcoros timp de 4-5 zile, după care se poate consuma pe stomacul gol, câte 2-3 linguri pe zi.

 

BENEFICII MELIMELON

 

Gutuile conțin multă vitamina C, amigdalină, potasiu, magneziu, sodiu, zinc, fier, cupru, mangan și fluor, flavonoide, tanini, acid tanic, acizi organici, proteine, fibre, carbohidrați și mucilagii.

Printre fibrele conținute de gutui se află pectinele. Gutuia este considerată o „bombă” de pectine. Ele aparțin grupului de fibre solubile, care au un efect extraordinar de benefic asupra intestinului: au capacitatea de a se tranforma în gel, astfel că leagă cantități mari de apă, colesterol, acizi biliari, metale grele și apoi le elimină. Chiar și particulele radioactive, cum ar fi cesium -137, stronțiul sau plutoniul, se leagă de pectine și apoi sunt eliminate din organism. Pectinele promovează și creșterea bacteriilor benefice, iar microorganismele care cauzează diareea, pot fi suprimate.

Gutuia are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antialergice, antibacteriene, antivirale, anticancerigene, de detoxifiere, fiind un bun protector hepatic - combate afecțiunile hepato-biliare, are rol antidepresiv, reduce cu Succes colesterolultensiunea arterială, îmbunătățește vederea, menţine constant nivelul de zahăr în sânge, vindecă infecții ale tractului respirator, ale căilor urinare, are efect expectorant, susține activitatea inimii, a sistemului digestiv, fiind recomandată în alergii, pentru detoxifierea de metale grele, în amigdalită, bronșită, angină,  răguseală, tuse productivă, emfizem pulmonar, inflamații ale mucoaselor, reflux gastroesofagian, colici intestinale, gastrită, ulcer, diaree cronică, dizenterie, hemoroizi inflamaţi, hepatite cronice, insuficienţă hepatică, în iritaţiile pielii, în răceală, gripă, răni, arsuri, stări depresive, anxientate, cancer.

Mai multe despre gutui puteți să citiți în articolul pe care l-am scris aici sau puteți viziona doar beneficiile gutuii, aici: 

 

 

Mierea de albine are multe beneficii și am să amintesc acum doar câteva dintre ele: 

 

- are proprietăți antibacteriene, antiseptice și antiinflamatoare;

- conține antioxidanți care combat radicalii liberi (mai multe despre radicalii liberi și bolile pe care le provoacă, am scris aici);

- combate durerile de gât și tusea seacă;

- este energizant natural și tonic general;

- întărește sistemul imunitar;

- ameliorează simptomele alergiilor;

- ajută organismul să lupte cu oganismele patogene;

- conține probiotice care refac flora intestinală și asigură un tranzit intestinal sănătos; 

- scade colesterolul, previne diabetul și osteoporoza;

- induce un somn profund și odihnitor;

- hrănește celulele hepatice;

- bună în caz de mahmureală - elimină alcoolul rămas în organism.

 

 

Autor: Plante de leac

© 2018 - 2021. Toate drepturile rezervate.

 

  

 

Natura vindecă trupul și  iubirea vindecă sufletul!

Să fiți sănătoși! 

Cu drag,

Distribuie mai departe


Pentru a putea lăsa un comentariu mai jos, trebuie să scrieți numele și mesajul dumneavoastră, să bifați căsuța cu "Datenschutzerklärung" (prin care confirmați că sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate) și apoi  să  bifați  ultima căsuță,  prin care confirmați că nu sunteți robot.  Mai trebuie să dați click pe butonul "Senden", iar mesajul dumneavoastră va fi trimis cu succes și publicat după moderare. Vă mulțumesc! 

Kommentare: 0